Archief

HTM stopt met Nachtbus 7 naar Westland

De HTM heeft besloten om te stoppen met de nachtbus, die in het weekend tussen Naaldwijk en De Uithof rijdt. Er is een jaar lang een proef gedaan met lijn 7 om te kijken of er voldoende gebruik wordt gemaakt van de bus. Volgens de HTM zijn er echter te weinig reizigers om de kosten te dekken. Daarom rijdt de bus in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december voor het laatst.

Lijn 7 reed in de nacht van 18 op 19 december 2009 reed voor de eerste keer 'een rondje Westland'. Een van de eerste passagiers was wethouder Meijer van verkeer en vervoer. De bus rijdt van De Uithof via Wateringen, Poeldijk, Monster, 's-Gravenzande en Heenweg naar Naaldwijk en terug.

Het stopzetten van de lijn is reden voor D66 Westland om vragen te stellen aan het college. De partij wil weten of de gemeente ervan op de hoogte was dat het een proef betrof, "aangezien in de perspublicaties van 2009 daarover niet wordt gesproken". Ook wil D66 weten hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van de lijn, welke visie het college heeft op nachtelijk openbaar vervoer in Westland en of het mogelijk is om binnen Haaglanden ook het nachtvervoer openbaar aan te besteden.