Archief

43 huishoudens in Maasdijk gewaarschuwd

Tijdens een anti-inbraakactie in Maasdijk zijn de bewoners van 43 huishoudens door agenten en leden van het buurtpreventieteam van Maasdijk geattendeerd op het feit dat zij hun woning onverlicht hadden achtergelaten.

Het ontbreken van verlichting maakt woningen tot een aantrekkelijk doelwit van inbrekers. Als de woning aan de binnenkant niet is verlicht, zien inbrekers dat er niemand thuis is. Wanneer verlichting rondom de woning ontbreekt, kunnen inbrekers van het duister gebruik maken om zich ongezien toegang te verschaffen.

Om mensen hiervan bewust te maken, is de politie samen met partners de preventiecampagna 'Licht zet inbrekers in het zicht' gestart. Donderdagavond was Maasdijk aan de beurt. Bij 43 huishoudens werd een brief achtergelaten, waarin de bewoners werden gewezen op de risico's van het ontbreken van goede verlichting.

Met de preventiecampagne hoopt de politie het aantal woninginbraken, dat in de wintermaanden traditioneel stijgt, terug te dringen. In de maand november werd in het verzorgingsgebied van Bureau Westland 59 keer ingebroken.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen