Archief

PvdA richt pijlen op De Groot

De PvdA-fractie in de deelraad van Hoek van Holland komt met schriftelijke vragen over het bouwproject 'Unicum aan Zee'. Dit naar aanleiding van het woensdag gepresenteerde rapport van de Rotterdamse Rekenkamer. Die vragen zullen zich toespitsen op de betrouwbaarheid van informatie die destijds door portefeuillehouder De Groot aan het dagelijks bestuur verstrekt is.

De PvdA wijst er op, dat VVD-er De Groot zowel als ambtenaar en bestuurder nauw betrokken geweest bij dit project en dat hij als bestuurder zelfs verantwoordelijk was. Het onderzoek van de Rekenkamer heeft geen afdoende duidelijkheid kunnen brengen. Het gemeentebestuur van Rotterdam wil nader onderzoek.

De Hoekse PvdA zegt "een stevige nuance" te willen inbrengen op de opmerking in het rapport dat Paddy Roomer gezegd zou hebben dat de bouw van Unicum onomkeerbaar zou zijn. Roomer heeft dit volgens de PvdA verklaard vanuit zijn positie als voorzitter van het dagelijks bestuur. In dat bestuur kreeg hij de informatie van de portefeuillehouder ruimtelijke ordening, en dat was De Groot.