Archief

Extra rit lijn 31 op komst

Buslijn 31 van Naaldwijk (Verdilaan) naar Den Haag (Leyenburg) krijgt een uitbreiding in de avondspits. Op doordeweekse dagen is er vanaf 12 december ook een rit vanaf Naaldwijk naar Leyenburg om 18.21 uur. Dit blijkt uit de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Haaglanden.

Verder zal lijn 27 tussen Den Haag (Leyenburg) en Wateringen (Hoefsmid) worden overgedragen van HTM naar Veolia. De bus van lijn 27 blijft de huidige route rijden.

Lijn 30 en lijn 33 worden geïntegreerd tot een nieuwe lijn 30 van Maassluis naar Leidschenveen en gaat de volgende route rijden: Maassluis, Naaldwijk, Rijswijk Station, Plaspoelpolder, via de A4 naar Ypenburg en dan naar Leidschenveen, eindpunt rotonde Houtkade.

De frequentie van de nieuwe lijn 30 zal nauw aansluiten op de huidige frequentie van de lijnen 30 en 33, met extra ritten in de middag ten bate van met name de scholieren.

Lijn 37 zal een andere route rijden tussen Den Haag-Leyenburg en Delft (Station). Zodra de nieuwe busbaan bij Hooipolder beschikbaar is, loopt de definitieve route via de Harnaschdreef en Hoflandendreef langs Look West naar de Woudseweg en vandaar tijdelijk via de Rijksstraatweg naar de (verlengde) Reinier de Graafweg en Station Delft.