Archief

Zeven jaar geëist tegen geweldadige overvaller

De officier van justitie in Den Haag heeft tegen een 22-jarige Hagenaar een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, vijf diefstallen met geweld en een afpersingszaak. Deze feiten hebben plaatsgehad tussen december 2009 en mei dit jaar.

Zo zou de verdachte op 6 mei dit jaar rond vier uur 's nachts een gewelddadige overval in de Wateringse Herenstraat hebben gepleegd. Hij zou een pinnende man onder bedreiging van een mes gedwongen hebben weg te lopen. Vervolgens heeft de verdachte het gepinde geld en de pinpas meegenomen. Hij zou daarna in de auto van het slachtoffer, die met draaiende motor voor de pinautomaat geparkeerd stond, weg willen rijden. Het slachtoffer verzette zich daartegen waarop de verdachte meerdere malen heeft geprobeerd het slachtoffer met een mes toe te takelen. Uiteindelijk overmeesterde het slachtoffer de verdachte, maar kon deze toch nog vluchten.

De man werd later aangehouden en kon worden gelinkt aan vier andere zaken. Vanaf december 2009 zou hij tweemaal mensen bij een pinautomaat met geweld hebben bestolen. Twee vrouwen die over straat fietsten zouden met geweld gedwongen zijn hun tas af te staan.

De verdachte heeft zijn betrokkenheid bij al deze feiten bekend. De rechter doet over 14 dagen uitspraak.

Categorieen:
Wateringen Algemeen