Archief

Jacht op inbrekers en overvallers

Politie Haaglanden is donderdagochtend op twee plaatsen in de regio met man en macht op jacht geweest naar inbrekers en overvallers. In 's-Gravenzande werd rond 8.00 uur door twee mannen ingebroken in een woning aan de Parallelweg. Zij werden daarbij overlopen door de vermoedelijke bewoner en sloegen op de vlucht.

Bij de zoektocht naar de twee daders werden veel politie-eenheden ingezet, waaronder ook een politiehond en een helikopter. Uiteindelijk werd één van de vermoedelijke verdachten, afkomstig uit Den Haag, in het duingebied nabij Monster gesignaleerd en kon hij worden aangehouden. De man liep daarbij enkele beetwonden op, waarvoor hij eerst in het ziekenhuis werd behandeld.

Korte tijd later, rond 9.00 uur, kreeg de politie melding van een overval op een woning in Wateringen. Vermoedelijk twee daders overvielen een bewoonster van een woning aan de Van Catshuysenstraat. Hierbij raakte de circa 46-jarige vrouw lichtgewond.

Beide verdachten sloegen hierna op de vlucht. Bij de achtervolging werden wederom alle beschikbare politie-eenheden ingezet alsmede de nog aanwezige helikopter.

Meerdere buurtbewoners informeerden de agenten dat de twee vermoedelijke daders in een toevallig passerende lijnbus waren gestapt. Met de inzet van de politiehond en met ondersteuning van meerdere politie-eenheden konden deze twee verdachten uit de bus worden gehaald en worden aangehouden. Beide verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en zijn 30 en 42 jaar oud.

Oproep: Heeft u beelden van deze gebeurtenissen, neem dan contact op met de WOS: nieuws@wos.nl.