Archief

Vragen over straatcoaches Maassluis

De raadsfractie van Maassluis Belang heeft schriftelijke vragen aan het college van B & W gesteld over de gang van zaken bij straatcoaches. Dit naar aanleiding van een wisseling in de bezetting.

Net als in een aantal andere Nederlandse gemeenten is er in Maassluis sprake van een bovenmatige overlast van jeugdigen. Naar Schiedams model is in Maassluis gekozen voor straatcoaches.

Het doel hiervan is om op specifieke plaatsen in de stad deze coaches in te zetten en op die manier intimiderend gedrag terug te dringen door het aanspreken van de overlastgevende jongeren.

Om daarmee succes te boeken is in de ogen van Maassluis Belang het opbouwen van een vertrouwensrelatie tussen de straatcoaches en de doelgroep één van de speerpunten.

In dit licht gezien verbaast het de fractie dat er binnen twee maanden een wisseling in de personele bezetting plaatsvindt. Maassluis Belang heeft begrepen, dat de aangestelde functionarissen te duur zouden zijn. Door deze wisseling zou een breuk in de vertrouwensband kunnen ontstaan en wordt het doel niet bereikt.

De fractie vraagt zich onder meer af, of de kosten voor de straatcoaches niet volledig in beeld waren bij de aanstelling.

Categorieen:
Maassluis Algemeen