Archief

Regionale politici twitteren weinig

Politici in onze regio blijken weinig met Twitter te hebben; dit in tegenstelling tot sommige landelijke politici. Van de 37 raadsleden in gemeente Westland blijken 22 geen Twitter te hebben. Van de 15 die wel Twitter hebben, zijn er maar weinig die ook daadwerkelijk regelmatig mededelingen plaatsen.

Progressief Westland is de partij met de meest actieve twitteraars. De drie raadsleden Mohamed Mokaddem, Ulbe Spaans en Nico de Gier plaatsen regelmatig berichtjes om hun achterban op de hoogte te houden van hun bezigheden.

Op het eerste gezicht lijken 3 van de 4 raadsleden van Westland Verstandig ook actief te zijn, maar het blijkt dat de partij alleen een internet pagina heeft opgezet voor de gemeenteraadsverkiezingen. De raadsleden hebben echter weinig tot geen gebruik gemaakt van hun account.

In Maassluis, Hoek van Holland en Midden-Delfland zijn nog minder raadsleden actief op Twitter. Sjoerd Kuiper van PvdA Maassluis is als enige raadslid in die gemeente een actieve twitteraar. Opvallend is dat de PvdA Maassluis als partij wel een account heeft, maar geen berichten meer heeft geplaatst sinds de gemeenteraadsverkiezingen.