Archief

Maassluis zet mes in subsidies

Het dagelijks bestuur van de gemeente Maassluis heeft besloten tot ingrijpende bezuinigingen op de gemeentelijke subsidies aan instellingen, verenigingen en andere organisaties die in Maassluis actief zijn.

Voor 2011 gaat het om een korting van 7,2%. In de jaren daarna worden de subsidies verder omlaag gebracht (met gemiddeld 2,6% voor 2012 en 2013 en daarna circa 2,7% voor 2014). De beoogde besparing bedraagt 3 ton in 2011, oplopend tot 6 ton in 2014.

In een brief aan de betrokken organisaties zegt het college zich terdege bewust te zijn van de grote impact van deze bezuiniging. Maar de slechte financiƫle situatie van de gemeente Maassluis zou onder meer deze maatregel noodzakelijk maken.

Alleen door te bezuinigen op vele fronten kan er straks een sluitende begroting op tafel liggen, aldus het college. Als niet wordt ingegrepen, zou Maassluis afstevenen op een tekort van 6 miljoen euro in 2014.

In november a.s., bij de behandeling van de begroting 2011, is het aan de gemeenteraad om over de voorgestelde bezuinigingen een besluit te nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen