Archief

OCAP wil dat LTO juridische procedures staakt

OCAP eist dat LTO de medewerking aan juridische procedures die tuinders tegen de CO2-leverancier voorbereiden, staakt. Gebeurt dit niet, dan stopt OCAP het overleg met de belangenvertegenwoordiger over de leveringsproblemen in 2009 en 2010, zo staat te lezen op de site van het Vakblad voor de Bloemisterij.

In een brief aan tuinders stelt OCAP-directeur Hendrik de Wit dat tuinders het het volste recht hebben om te procederen als zij menen tekort te zijn gedaan. De hulp hierbij van LTO vindt hij ongewenst.

"Wij zijn van mening dat we niet open en constructief met LTO kunnen overleggen en tegelijkertijd een juridische procedure kunnen voeren", aldus De Wit.

OCAP heeft daarom LTO gevraagd een keuze te maken tussen overleg of de juridische weg. LTO zegt hierover volgende week een beslissing te nemen.

De levering van CO2 door OCAP liet volgens tuinders vorig jaar te wensen over. Dit jaar is het volgens hen nog slechter gesteld. Herhaaldelijk wordt dagelijks maar een derde van de contractueel vastgelegde hoeveelheid geleverd.

Categorieen:
Algemeen