Archief

Bommenmaker opgepakt

De politie heeft donderdagmorgen de bewoner van de woning aan de Van der Hoevenstraat in Naaldwijk aangehouden. Vorig weekend trof de politie na een anonieme tip explosieven in de woning aan.

De politie kwam de 33-jarige man op het spoor nadat hij bij een apotheek in Den Haag een vermoedelijk vervalst recept inleverde om zo aan medicijnen te komen. De apotheker vertrouwde het niet en belde de politie.

Op het politiebureau bleek het om de man te gaan die ook gesignaleerd stond voor het voorhanden hebben van explosieven in Naaldwijk. De Naaldwijker zit voor beide feiten in voorlopige hechtenis en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De Explosieven opruimingsdienst heeft de explosieven directe na de vondst onschadelijk gemaakt.

Er gingen direct al geruchten de ronde dat de man ook betrokken zou zijn geweest bij de explosievenvondst in Honselersdijk. In november 2007 werden gevaarlijke stoffen in een woning aan de Hofstraat in Honselersdijk aangetroffen. Toen moesten 350 omwonenden geevacueerd worden vanwege een gevaarlijke situatie. De politie heeft bevestigd dat deze man dezelfde is. Hij werd eind april vorig jaar al veroordeeld tot 365 dagen hechtenis, waarvan 317 voorwaardelijk. De Naaldwijker ging toen in hoger beroep. De tweede bewoner van het pand wordt nog steeds door de politie gezocht.