Archief

145 bekeuringen bij controles

Om de overlast in de winkelcentra tegen te gaan, de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen door alcohol gebruik in het verkeer terug te dringen hielden agenten vrijdag diverse controles in Maassluis en Hoek van Holland.

In Maassluis kregen 112 personen een bekeuring voor verschillende verkeersovertredingen. Het hoogst scoorde het niet dragen van de autogordel (72).

In de avonduren zijn in Maassluis 450 blaastesten afgenomen. Vier automobilisten hadden teveel gedronken en zijn bekeurd. Tevens kregen tijdens deze controle 26 bestuurders een bekeuring voor verschillende verkeersovertredingen waaronder het niet handsfree bellen (10) en niet dragen van de autogordel(9).

In Hoek van Holland zijn 168 blaastesten afgenomen. Hier kregen 8 bestuurders een bekeuring, waaronder 1 beginnend bestuurder. Ook werd hier 1 rijbewijs ingevorderd.

Een Belgische bestuurder kreeg direct een schikkingsvoorstel van 250 euro.

Samen met de Spoorwegpolitie werd in de avonduren gecontroleerd op de Hoekse lijn. Hier kregen 21 passagiers een bekeuring. Ondermeer voor zwart rijden (15), voor niet voldoen aan bevel of vordering (2) en openbare dronkenschap (1).