Archief

Toegangspoort naar het Balkon

De wethouders Keijzer en Pleijsier van de gemeente Maassluis en de regiodirecteur van ProRail hebben een belangerijk stap gezet in de realisatie van de toegangspoort naar nieuwbouwwijk Het Balkon in Maassluis.

Met behulp van een grote kraan werd zaterdagavond een betondeel van één van de kabelgoten op zijn plek gehesen. Deze goten zijn onderdeel van de nieuwe tunnel.

De tunnel onder het spoor vormt een belangrijke schakel in de nieuwe toegangsweg tot de nieuwbouwwijk Het Balkon en biedt ruimte aan een autoweg, een fietspad en een voetpad in twee richtingen. Het langzame verkeer wordt gescheiden van het autoverkeer, doordat het fiets- en voetpad hoger ligt dan de rijbanen voor het autoverkeer.

Met grote precisie is het 300 ton zware tunneldek door een drietal vijzels op zijn plek geschoven. De werkzaamheden maakten onvermijdelijk dat het treinverkeer tussen Maassluis en Hoek van Holland voor 52 uur werd onderbroken. Hierdoor reden er gedurende het weekend NS-bussen in plaats van treinen tussen de plaatsen.