Archief

LPF Westland eist onderzoek naar lek

De fractie van LPF-Westland heeft afgelopen week met verbijstering kennis genomen van een artikel in het AD waarin vertrouwelijke informatie vanuit de beoordelingscommissie, die de architectenkeuze voor een nieuw gemeentehuis begeleidt, is gelekt.

Vanwege het lekken van deze vertrouwelijke informatie heeft LPF-Westland vrijdagmiddag aan het college en de gemeenteraad een strafrechterlijk of een bestuursrechterlijk onderzoek gevraagd.

"Door het lekken van deze informatie wordt bewust getracht het proces van aanbesteding van de architect te frustreren en te blokkeren. Het is evident dat dit soort gedrag schadelijk is voor de beeldvorming van het zorgvuldige selectieproces en alleen kan worden gezien als een bewuste actie het Westlands belang in deze kwestie te schaden", zo stelt de LPF.

De fractie van LPF-Westland is tevens kwaad over het feit dat er duidelijk is meegedeeld aan de leden van de beoordelingscommissie dat alle informatie op basis waarvan zij de besluitvorming moest nemen onder strikte vertrouwelijkheid werd gedeeld.

Categorieen:
Westland Algemeen