Archief

Bende gepakt voor overvallen

De politie heeft zeven verdachten aangehouden die mogelijk verantwoordelijk zijn voor de inbraakgolf en gewapende overvallen in de regio.

De overval op het BP tankstation aan de Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande en op een Chinees restaurant aan de Prinses Julianastraat in Naaldwijk lijken hiermee opgelost.

In januari startte een rechercheonderzoek naar het grote aantal inbraken in het Westland. Twee Naaldwijkers van 19 en 20 jaar, die in december 2008 op heterdaad waren aangehouden bij een woninginbraak aan de Druivenstraat in Naaldwijk, kwamen in beeld als mogelijke verdachten voor een groot aantal woninginbraken.

Tijdens het onderzoek bleek dat de Naaldwijkers, samen met een aantal Hagenaars, in februari 2009, een overval wilden plegen op een speelgoedwinkel in Den Haag. Het onderzoeksteam voorkwam dit. Er werden vijf jongens aangehouden en in de auto van de jongens werden onder meer een nepvuurwapen en bivakmutsen aangetroffen.

Tijdens de verhoren legden de twee Naaldwijkers van 19 en 20 jaar en drie Hagenaars van 16, 18 en 19 jaar gedeeltelijke bekentenissen af. Het onderzoek leidde op 8 april tot de aanhouding van nog twee verdachten: een 17-jarige Hagenaar en een 25-jarige Naaldwijker.

Vorige week werden doorzoekingen verricht in de woningen van de aangehouden verdachten. Daarbij werden onder meer twee nepvuurwapens in beslag genomen en goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Het onderzoeksteam onderzoekt de herkomst van de aangetroffen goederen.

Alle verdachten zitten nog vast en het rechercheteam verwacht in de nabije toekomst meer aanhoudingen te kunnen verrichten.