Archief

Eerste paal voor De Kustvaart

Terwijl in de regio bouwprojecten voor nieuwe woningen worden stopgezet vanwege de economische recessie werd er in Maassluis de eerste paal geslagen voor de huurwoningen in De Kustvaart.

Wethouder Arnold Keijzer kreeg de eer om de eerste paal te mogen slaan Hiermee is de bouw gestart van de tweede fase van Het Balkon.

Naast woningen wordt er ook een brede school gebouwd. Hiervoor werd door wethouder Luijendijk, Monique Vreeburg van Stichting Kinderopvang Maassluis en Martin Jan de Jong van Stichting Meervoud een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die leidt tot de realisatie van de Brede School in Het Balkon.

Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Bouwfonds Ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis. In De Kustvaart worden 32 huurwoningen, 6 huurappartementen, een tandartsenpraktijk, een Brede School en 65 koopwoningen gebouwd.

In De Havenpoort zijn nog twee appartementengebouwen gepland: De Elbe met 45 appartementen en De Furie met 85 appartementen. Afhankelijk van de marktvraag zullen de appartementen in deze gebouwen naar verwachting nog voor de vakantieperiode in verkoop gebracht worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen