Archief

Kreek beste verpleeghuis in regio

De Kreek in 's-Gravenzande is het beste verpleeghuis in de regio. Dat blijkt uit de Volkskrant-verpleeghuizenlijst die de krant dit jaar voor de tweede keer heeft samengesteld.

Landelijk gezien bezet De Kreek de 34ste plaats van de in totaal bijna 300 verpleeghuizen. De Naaldhorst in Naaldwijk staat in de middenmoot van de lijst, Drie Maashave in Maassluis scoort op plaats 260 op de lijst volgens de Volkskrant relatief laag.

Voor de lijst van verpleeghuizen tellen zeven aspecten extra zwaar mee, waaronder fouten met medicijnen, probleemgedrag, gebruik van sufmakende medicatie en aanwezigheid van een arts. Voor de overige groep huizen tellen alle aspecten even zwaar.

Van de bijna 1.200 verzorgingshuizen in Nederland scoort De Tweemaster in Maassluis op een 153ste plaats als beste in de regio. Pijletuinenhof in Naaldwijk zit daar dichtbij in de buurt. Het volgens De Volkskrant slechtste verzorgingshuis in onze regie is Lokatie Sonnevanck in 's-Gravenzande op plaats 1.046 van de totaallijst.