Archief

Open brief van autoriteiten

De officier van Justitie, de bureauchef politie Westland en de burgemeester van Westland hebben zich in een gezamenlijke open brief gericht tot de inwoners van Westland. Doel van de brief is de inwoners te wijzen op de maatregelen die worden getroffen om de komende jaarwisseling in een feestelijke sfeer te laten verlopen.

Naast het organiseren van evenementen worden ook vele andere maatregelen getroffen om de jaarwisseling in een prettige sfeer en zonder verstoringen van de openbare orde te laten verlopen. Enkele maatregelen brengen de instanties extra onder de aandacht.

Het is de bedoeling dat de jaarwisseling zo weinig mogelijk of in ieder geval minder schade oplevert. Om schade te voorkomen verwijdert de gemeente preventief het nodige straatmeubilair.

Vernielzuchtige inwoners zullen hard worden aangepakt. De politie maakt bij de komende jaarwisseling nog meer dan voorgaande jaarwisseling gebruik van audiovisuele middelen om daders van vernielingen en verstoorders van de openbare orde op te sporen. Voor de komende jaarwisseling is ruime celcapaciteit vrijgemaakt om daders in te sluiten.

Voor de jaarwisseling wordt dit jaar sterk ingezet op het toepassen van snelrecht en supersnelweg. Snelrecht betekent dat berechting plaatsvindt binnen de termijn van de inbewaringstelling van 14 dagen. Supersnelrecht houdt in dat er berechting plaatsvindt binnen de termijn van de inverzekeringstelling van 3 dagen.

Nadrukkelijk vraagt de politie aandacht voor de handel in en opslag van illegaal vuurwerk. De gevaarzetting voor de omgeving, kans op ontploffing en het feit dat het zwaardere illegaal vuurwerk leidt tot veel schade aan straatmeubilair heeft de politie doen besluiten extra in te zetten op de opsporing. Melden van illegale handel in en opslag van vuurwerk kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Categorieen:
Westland Algemeen