Archief

MDVereniging luidt noodklok

De Midden-Delflandvereniging luidt de noodklok, projectontwikkelaars zouden vrij spel hebben in het Midden-Delfland. De beloofde bescherming zou uitblijven, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De betrokkenen in het gebied, zes gemeenten waaronder gemeente Midden-Delfland, hebben een brief ontvangen. In de brief worden gemeentebesturen opgeroepen om de gemaakte afspraken, die drie jaar geleden gemaakt zijn, na te komen.

Er zou een grondbank komen, die voorkomt het groen niet in handen komt van projectontwikkelaars. Ook werd er afgesproken met de gemeente dat er in 2008 een Midden-Delflanddraad zou zijn die in het gebied de belangen moet behartigen en kan beschermen tegen invloeden van buitenaf.

[update]

Volgens de gemeente Midden-Delfland hebben de gemeente Midden-Delfland en de Midden-Delflandvereniging goed onderling overleg over ontwikkelingen en eventuele zorgen. Mogelijk is hier voor een andere weg gekozen. De gemeente zal de voorzitter van de Midden-Delflandvereniging hier eens naar vragen. De feiten zijn anders dan wordt voorgesteld in het artikel in het AD, aldus gemeente Midden-Delfland.