Archief

Trainerscaroussel op volle toeren

De trainerscaroussel in het amateurvoetbal draait deze dagen op volle toeren.

SV Polanen uit Monster en hoofdtrainer Reinier van Mierlo uit 's-Gravenzande hebben na onderling overleg besloten het contract na dit seizoen niet te verlengen. Van Mierlo komt uit eigen gelederen. Als voetballer speelde hij in de hoofdmacht en het tweede elftal op Sportpark Polanen. Van Mierlo werd vorig seizoen met Polanen kampioen in de vijfde klasse.

Hoofdtrainer Ben Spork en het bestuur van hoofdklasser Excelsior Maassluis hebben met wederzijds respect besloten om de samenwerking na het lopende seizoen 2008-2009 niet te verlengen.

Na een oorspronkelijk tweejarig contract is Ben momenteel aan zijn derde seizoen bezig bij de Maassluise club.

Zondagderdeklasser SV Den Hoorn en hoofdtrainer Pierre Schultz gaan na dit seizoen uit elkaar. Het bestuur van de voetbalclub en haar oefenmeester hebben dit in goed onderling overleg besloten. Den Hoorn kent een matige eerste seizoenshelft. Schultz is pas een half jaar actief bij Den Hoorn.

De huidige trainers van VV Monster, Robin Knoester en Rob van der Stap, blijven wel volgend seizoen actief bij de derdeklasser. Hoofdtrainer Knoester verlengde zijn contract met 1 jaar met een optie tot verlenging van nog een jaar. Rob van der Stap stopt welliswaar als assistent-trainer, maar blijft aan de Monster verbonden als technisch coördinator.

Theo Verbeek blijft ook komend seizoen de scepter te zwaaien over de zaterdagselectie van VV Naaldwijk. In oktober werd Verbeek na het plotselinge vertrek van Joop Hoornweg gevraagd de selectie te leiden.

Afgelopen week is overleg gevoerd tussen trainer Frenk van der Kleij en de selectie en bestuur van Hoekse Boys. Duidelijk is geworden dat bestuur en selectiespelers graag zien dat trainer Van der Kleij een uiterste inspanning doet het team te begeleiden naar behoud in de vierde klasse.