Archief

PT: Geen daling kerstbomenverkoop

Deze maand zullen er rond de drie miljoen kerstbomen worden verkocht. Hierbij gaat het voor het grootste deel om 'echte' bomen, dit zijn er 2,5 miljoen stuks. De markt voor kunstkerstbomen is met een half miljoen stuks veel kleiner.

Uit onderzoek van Productschap Tuinbouw onder 920 Nederlanders blijkt dat de vraag naar kerstbomen in dit jaar even groot is als in 2007. Slechts een zeer klein gedeelte van de ondervraagden geeft aan om financiële redenen dit jaar geen of een goedkopere kerstboom te willen kopen.

Het lijkt er verder op dat er dit jaar meer gekozen wordt voor een echte kerstboom in plaats van een kunstkerstboom. Gezelligheid thuis is dit jaar meer dan in voorgaande jaren van belang met Kerst en een echte kerstboom draagt hiertoe bij.

Van de Nederlanders die al weten dat ze een boom gaan kopen, zegt ruim tweederde dat ze van plan zijn om een kerstboom met kluit te kopen. Het tuincentrum blijft hét aankoopkanaal van de kerstbomen, of het nu een kunst- of echte boom is. Bij de echte kerstbomen spelen ook de kweker en de straatverkoop een rol van betekenis.

Categorieen:
Algemeen