Archief

Inbraak: getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak bij de groentewinkel 'Jan de Groenteman' aan het Plein in Wateringen.

Afgelopen donderdag zag personeel een man in het woongedeelte gelegen achter de winkel. De man had een kluis in zijn handen die afkomstig bleek te zijn van een kamer op de eerste etage.

De verdachte werd overlopen door winkelpersoneel op het moment dat hij met de kluis in zijn handen op de trap stond, die naar de eerste etage van het woongedeelte leidde. Voordat de man kans krijgt om te vluchten wordt hij door het personeel beetgepakt. Hierbij ontstaat een worsteling.

De verdachte weet de achterdeur te openen en ziet kans om over de schutting van de tuin in de naast het perceel gelegen poort te klimmen. Hier rende de man richting het Plein. In de poort, naast de winkel stonden enkele mensen een auto in te laden. Zij wisten de weg vluchtende man beet te pakken. Op dat moment kwam er uit het niets een tweede verdachte aanlopen.

De eerste verdachte wist zich in de verwarring die hierdoor ontstond los te rukken en rende met ontbloot bovenlijf weg. Zijn bovenkleding bleef achter. Beide verdachten renden weg, richting het Kruidvat . Beide verdachten zijn vermoedelijk van Noordafrikaanse afkomst.

Getuigen kunnen bellen met politie Westland middels 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem met telefoonnummer 0800-7000.