Archief

Horeca komt bijeen over rookverbod

Een 20-tal Westlandse horecabedrijven zijn afgelopen woensdag bijeengekomen om hun hart te luchten aangaande het huidige rookbeleid van Minister Klink en de gevolgen hiervan voor de Westlandse horeca.

Volgens deze groep is het overduidelijk geworden dat de toenemende betutteling een doorn in het oog van de Westlandse horeca is en dat het rookverbod een regelrechte bureaucratische ramp zou zijn. Volgens de aanwezigen is de controle op naleving summier waardoor partijen die de regels aan de laars lappen in feit worden beloond.

Horeca Westland heeft afgesproken dat men zich wel aan het verbod blijft houden. Om toch te laten zien, dat de ondernemers het er absoluut niet mee eens zijn, steunen zij de motie van GBW. Om dit kracht bij te zetten starten ze een handtekeningenactie op.

Vanaf vandaag zullen de handtekeninglijsten in veel bedrijven liggen, zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een handtekening te zetten. Als de motie wordt aangenomen, wordt deze doorgestuurd naar alle Nederlandse Gemeenten en naar Minister Klink.

Op dinsdag 16 december zullen de horecaondernemers en hun bezoekers in bij het Gemeentehuis de verzamelde handtekeningen aanbieden.

Categorieen:
Westland Algemeen