Archief

Zestig auto-inbraken opgelost

De recherche van Bureau Westland verwacht met de aanhouding van een 36-jarige Haagse autodief zestig diefstallen uit auto's te hebben opgelost.

De verdachte probeerde op dinsdag 4 november op de Dorpskade in Wateringen aan een politiecontrole te ontkomen door er met hoge snelheid vandoor te gaan. De man reed op dat moment in een gestolen auto die al eerder was gezien bij een aantal diefstallen uit auto's. De agenten zetten de achtervolging in. Uiteindelijk botste de Hagenaar op de Lotsweg in Den Hoorn met een politieauto en kon hij worden aangehouden.

Bij een huiszoeking, werd duidelijk waarom de man uit alle macht probeerde uit handen te blijven van de politie. In zijn woning trof de politie een flinke stapel gestolen bankpassen aan. Daarnaast werden nog dameshandtassen, een rugzak, portefeuilles, legitimatiebewijzen en kentekenbewijzen aangetroffen. In de woning hield de recherche eveneens de vriendin van de verdachte aan.

Het rechercheonderzoek naar de in beslaggenomen goederen wees uit dat deze afkomstig waren van zestig diefstallen uit auto's, waarvan een veertigtal in het Westland. Het aantal autoinbraken in het Westland is sinds de aanhouding van de Hagenaar aanzienlijk gedaald.

De verdachten werden op 7 november 2008 voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van de man met 14 dagen verlengde. De Raadkamer heeft donderdag 20 november de hechtenis van de 31-jarige wederom verlengd. De vriendin werd in afwachting van de rechtzaak in vrijheid gesteld.