Archief

Voorbereiding regiofinale robotica

Ter voorbereiding op de regiofinale van de FIRST Lego League in de Haagse Hogeschool op zaterdag 29 november, organiseerde het team van ISW Poeldijk dinsdag 18 november een kijkavond. Onder grote belangstelling van ouders, klasgenoten en andere geïnteresseerden presenteerden de tien teamleden uit de eerste klas vmbo hun visie op de Climate Connexion, het thema van de FIRST Lego League 2008.

De FIRST Lego League is een wedstrijd voor 10 - 14 jarigen waarbij de intelligente Lego bouwsteen, de NTX-computer, een centrale rol speelt. In gezamenlijk overleg bedenken de leerlingen hoe de Lego-robot de twaalf opdrachten kan uitvoeren. Hierbij komt niet alleen programmeerkennis om de hoek kijken, maar ook creativiteit. Slechs twee-en-een-halve minuut krijgt het team de tijd om die twaalf opdrachten uit te laten voeren door de robot.

Om in wedstrijdstemming te komen en ook dat stukje wedstrijdstress te ervaren, lieten zij afgelopen dinsdag o.a. leerlingen van andere scholen een kijkje in de keuken nemen, in de hoop dat ook die (basis)scholen het Lego-virus te pakken krijgen, zodat volgend jaar een Westlandse Lego League finale georganiseerd kan worden.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen