Archief

Grondige schoonmaak centra

Maarten van der Zwan, verantwoordelijk voor het beheer van openbare ruimten, van Gemeente Westland heeft afgelopen maandag het startsein voor een grondige schoonmaakactie van een aantal Westlandse centra.

Hij deed dit door met speciale schoonmaakapparatuur een aantal meters van de Herenstraat te reinigen en te ontdoen van ingelopen kauwgom en ander 'plakkend vuil'.

Met behulp van stoomapparatuur worden de straten ontdaan van kauwgom, vet en grauwsluier. Na het centrum van Naaldwijk vindt de schoonmaak de komende weken achtereenvolgens plaats in 's-Gravenzande, Monster en Wateringen. Als alles volgens plan verloopt wordt de schoonmaakactie nog dit jaar afgerond.

De Lier wordt niet meegenomen in dit schoonmaakproject vanwege de uitvoering van diverse reconstructieplannen in het centrum. In de overige niet genoemde kernen is de straatvervuiling minder ernstig. Daar kan worden volstaan met de traditionele manier van reinigen.

De schoonmaakactie is eenmalig. Om ervoor te zorgen dat de straten schoon blijven, start de gemeente een campagne tegen kauwgom op straat. Onderdeel daarvan is dat in diverse winkels zogenoemde gumm-wrappers worden uitgedeeld. Gumm-wrappers zijn papiertjes waarin uitgekauwde kauwgom kan worden verpakt voordat het wordt weggegooid.