Archief

Feestelijk startsein bouw gemaal

Dinsdagmiddag vond de feestelijke starthandeling plaats van 'Het nieuwe gemaal Vlotwatering' in 's-Gravenzande.

Dijkgraaf mr. M.A.P. van Haersma Buma en hoogheemraad J.J.J.M. van der Burg van het Hoogheemraadschap van Delfland gaven met het onthullen van een bouwbord het startsein voor de bouw van het gemaal.

Het gemaal is vernoemd naar de hoogheemraad en heet voortaan 'gemaal J.J.J.M. van der Burg'. Dit als blijk van waardering voor de jarenlange inzet van de vertrekkende bestuurder.

Het bestaande gemaal Vlotwatering wordt vervangen door een nieuw gemaal. De capaciteit wordt uitgebreid van 2 m3/s (2000 liter per seconde) naar 6 m3/s (6000 liter per seconde). Dit nieuwe gemaal komt op ongeveer 700 meter ten zuidwesten van het huidige gemaal, direct aan het einde van de boezemwatergang Vlotwatering.

Het water wordt door twee grote pompen door de persleidingen naar zee gepompt. Verandering van locatie was noodzakelijk vanwege de versterking van de Delflandse kust. Door ophoging van het zand verdwijnt het uitstroompunt van het vorige gemaal onder het zand. Naast de bouw van het nieuwe gemaal, wordt op dezelfde locatie de boezemwatergang Vlotwatering ook verbreed.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen