Archief

Start werkzaamheden Delflandse kust

Samen met bewoners en belanghebbenden is vrijdagmiddag begonnen met de werkzaamheden aan de Delflandse Kust.

De Combinatie Delflandse Kust (Van Oord en Boskalis) is deze maand gestart met het aanleggen van een persleiding over het strand van Hoek van Holland.

Rond eind november, begin december 2008 wordt via deze leiding het eerste zand opgespoten voor een nieuw duingebied tussen Hoek van Holland en 's-Gravenzande. Dit duingebied is compensatie voor natuur die in de toekomst verloren kan gaan door Maasvlakte 2. Eind maart 2009 zijn naar verwachting de werkzaamheden voor het natuurgebied gereed. In tien tot twintig jaar zal het zich ontwikkelen tot een volwaardig natuurgebied.

Aansluitend wordt de 'zwakke schakel' Delflandse Kust versterkt. In de lente en zomer van 2009 werkt de combinatie aan de kust ten zuiden en ten noorden van Ter Heijde. Op het strand van Ter Heijde en het zuiderstrand van Den Haag vinden in de periode oktober 2009 - eind 2011 werkzaamheden plaats. Hier wordt alleen in de herfst en winter gewerkt. Eind 2011 zijn naar verwachting alle werkzaamheden gereed en is de Delflandse kust voor de komende vijftig jaar veilig.