Archief

Verdachten zinloos geweld in voorarrest

Met de aanhouding van vijf 18-jarige verdachten afkomstig uit 's-Gravenzande verwacht de politie een ernstige mishandeling van een aantal jongeren te hebben opgelost.

De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor het mishandelen van drie jongens en een vrouw op zondag 19 oktober om 02.30 uur.

Een horeca-ondernemer sprak enkele jongeren aan, die kort daarvoor met een terrasstoel een ruit van een bistro aan de Langestraat in 's-Gravenzande ingooiden.

Op dat moment passeerde een andere groep jongeren waarbij tussen beide groepen jongeren over en weer een woordenwisseling ontstond.

Een toevallig passerende 24-jarige vrouw trachtte daarbij tussen beide groepen jongeren te bemiddelen, in de hoop te voorkomen dat de woordenwisseling zou ontaarden in een ruzie.

Jongeren uit de eerste groep bedreigden de vrouw met de dood. Kort hierop werden drie jongeren uit de passerende groep aangevallen en gemolesteerd.

Eén van de drie slachtoffers, een 26-jarige Hagenaar werd ernstig mishandeld en raakte hierdoor zwaargewond.

Hij werd door de jongeren geschopt en geslagen en vluchtte een steeg in. In de steeg werd de jongen al liggende, diverse malen tegen zijn hoofd geschopt.

De jongen werd later in het ziekenhuis behandeld aan een gebroken neus, oogletsel en diverse aangezichtverwondingen. De groep verdachten wist, ondanks de snel ter plaatse gekomen politie, te ontkomen.

De vijf verdachten zijn donderdag 6 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat vier van de vijf jongeren nog twee weken in hechtenis blijven. De politie zet het onderzoek voort en betrekt daarbij ook andere mishandelingen in de regio.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen