Archief

Westland behoudt vestiging CWI

Onlangs heeft de raad van bestuur van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV) bekend gemaakt dat de vestiging van het CWI in Naaldwijk blijft bestaan. CWI en UWV zijn van plan om 30 van de 127 vestigingen te sluiten in het kader van het samengaan van beide organisaties.

De gemeente Westland is verheugd door dit bericht. Wethouder De Goeij: "We zijn erg blij met dit nieuws. Met een eigen vestiging zijn er goede randvoorwaarden om onze werkgevers in de glastuinbouw goed te bedienen en zo tot een goede match te komen tussen vraag en aanbod.

Doordat een CWI-vestiging voor Westland behouden blijft, hoeven onze burgers zich niet te melden bij een CWI vestiging in bijv. Den Haag als zij voor een uitkering, of ondersteuning-naar-werk in aanmerking willen komen. Dat scheelt niet alleen reistijd, maar hierdoor kan de gemeente Westland de werkzoekende ook beter begeleiden in zijn zoektocht naar nieuw werk binnen Westland. De gemeente heeft hiervoor speciale trajecten ontwikkeld, zoals work first, leren werken en taaltraining.