Archief

Miljoenenbrand chrysantenkwekerij

Een brand in een chrysantenbedrijf aan de Geerbos in Maasdijk heeft zaterdagochtend een miljoenenschade aangericht. Bij de brand in de kas vielen geen gewonden, meldt de brandweer.

Omstreeks vier uur kreeg de alarmcentrale van de brandweer de melding binnen via de eigenaar van het bedrijf. Het bedrijf is van chrysantenkwekerij Leen Middelburg. De kwekerij heeft een omvang van ongeveer vijf hectare en wordt in het midden gescheiden door een bedrijfruimte.

Bij aankomst van de brandweer bleek het schermdoek in de ene helft van het bedrijf volledig in brand te staan. Het bedrijf ligt ingesloten tussen andere bedrijven, waardoor de brandweer lastig aan voldoende water kon komen en de brand moeilijk bereikbaar was. Hierdoor heeft de brandweer meer materiaal en personeel ter plaatse laten komen om de brand van verschillende kanten te bestrijden. Hierdoor wist men toch de brand snel onder contole te krijgen.

De brand heeft aanzienlijke schade aangericht. Ongeveer tweeenhalve hectare chrysanten teelt en kas complex is als verloren te beschouwen. Dit is hoofdzakelijk de oorzaak van het schermdoek, dat volledig gesloten was bij aankomst van de brandweer.

De brandweer van het Westland werd geholpen door verschillende korpsen uit de regio. De totale schade loopt in de miljoenen euro's.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen