Archief

Brand kokosaarde potgrondbedrijf

In een berg kokosaarde bij potgrondbedrijf Holland Potgrond aan de Nieuweweg in Poeldijk heeft zaterdagochtend korte tijd brand gewoed. Hierbij raakte niemand gewond.

De brand werd opgemerkt door medewerkers. Bij aankomst van de brandweer lag op het buitenterrein onder een luifel 800 tot 1000 kubieke meter kokosaarde in broei.

Om de broei te stoppen moest de berg uit elkaar worden gehaald. Met behulp van een shovel en medewerkers van het bedrijf is de berg verplaatst terwijl gelijktijdig de brandweer de kokosaarde bluste.

Om voldoende bluswater te krijgen moest een tweede blusvoertuig worden ingezet om water uit de sloot, naast de Nieuweweg, te pompen naar het eerste blusvoertuig. Doordat waterslangen over de rijbanen van de Nieuweweg lagen, ondervond het verkeer hiervan enige hinder.

De brandweer en de medewerkers van het bedrijf zijn 3 uur bezig geweest de berg kokosaarde te verplaatsen. De kokosaarde kan volgens de eigenaar als verloren worden beschouwd. De schade bedraagt ongeveer 40.000 euro.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen