Archief

Beschonken bestuurder ongeluk meldt zich

De bestuurder, die een 16-jarige jongen uit Maasdijk zaterdag doodreed op de Lange Kruisweg in Maasdijk, heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag om 4.00 uur gemeld op het politiebureau.

Het slachtoffer reed met twee andere fietsers richting Pettendijk en werd aangereden door een automobilist. De drie vrienden waren op weg naar huis. Het slachtoffer reed op zijn fiets aan de linkerkant van het drietal. Hij was volgens de politie op slag dood. De automobilist reed na het ongeval door.

De automobilist is 22 jaar oud, komt uit Naaldwijk en was onder invloed van alcohol.

Hij blies op de ademanalyse 740 ug/l. De verdachte verklaarde voor en na het ongeval gedronken te hebben. Onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre de man onder invloed van alcohol was toen hij het ongeval veroorzaakte.

Op aanwijzing van de verdachte werd in een loods aan de Ambachtsstraat in Naaldwijk zijn auto aangetroffen. Na overleg met de officier van justitie blijft de Naaldwijker voorlopig vast zitten.

Burgemeester Van der Tak is op de plaats van het ongeval aanwezig geweest en was zeer aangeslagen. Hij sprak met diverse betrokkenen.