WOS
Archief

WOS Regionieuws archief

Recent toegevoegd in het archief

Streekomroep WOS heeft een alternatief bedacht voor het ontbreken van het Eurovisie Songfestival dit jaar. Zeven artiesten uit onze regio zijn de uitdaging aangegaan om bestaande songfestivalnummers te herschrijven, opnieuw op te nemen en er een bijpassende videoclip bij te maken.

Lees meer

Tennisster Kiki Bertens heeft net als vorig jaar het prestigieuze WTA-toernooi van Madrid op haar naam geschreven. De omstandigheden waren vanwege de uitbraak van het coronavirus echter wel heel anders dan in 2019. De speelsters stonden niet zelf op de gravelbaan in de Spaanse hoofdstad, maar zaten thuis achter hun PlayStation.

Lees meer

Een lach en een traan donderdagmiddag bij wooncomplex De Terwebloem in Poeldijk. Daar is de praatcabine afgeleverd die bewoners in staat stelt om - ondanks de coronaregels- familieleden te zien en te spreken.

Lees meer

Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis gaat coronamaatregelen treffen na de drukte van afgelopen weekend. Het grote bezoekersaantal zorgde er voor dat de 1,5 meter afstand lastig te handhaven was.

Lees meer

Het bedrijf Kascoplex in Den Hoorn heeft het er druk mee: plexiglas scheidingswanden maken voor de nieuwe anderhalvemetersamenleving. "Die kunnen worden gebruikt op kantoren en op balies, maar ook bij contactberoepen zoals kappers en nagelstylisten", vertelt directeur Kasper Dalsem.

Lees meer

Ritchie de Vreeden keert komend seizoen terug in de selectie van voetbalvereniging Lyra in De Lier. De 24-jarige doelman komt na een uitstapje van een jaar over van DSO in Zoetermeer.

Lees meer

Het Hoogheemraadschap van Delfland is deze donderdag begonnen met het bestrijden van de bastaardsatijnrups in het duingebied bij Ter Heijde. In overleg met de gemeente Westland worden de nesten weggeknipt en afgevoerd.

Lees meer

Er is van woensdag op donderdag melding gemaakt van één Westlander die vanwege het coronavirus is opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM.

Lees meer

Burgemeester en wethouders van Midden-Delfland hopen in de toekomst veel geld te kunnen besparen op de afvalinzameling door de invoering van een zogenoemde zijbelader. Op deze manier kunnen de minicontainers langs de weg mechanisch worden geleegd.

Lees meer

Agenten van bureau Westland hebben woensdag de eigenaren van de nieuwe Poolse supermarkt in de Dijkstraat in Honselersdijk beboet, omdat daar illegale medicijnen en sterke drank werd verkocht. Het ging om een vervolgcontrole nadat de supermarkt eerder ook al in de fout was gegaan.

Lees meer

Terwijl bij de gemeentewerven in Westland lange wachtrijen staan, is de milieustraat in Maassluis al sinds de lockdown dicht. Het afval op laten halen door de gemeente kan ook, maar de wachttijden daarvoor zijn lang. Reden voor de lokale VVD-fractie om vragen te stellen aan het college van B en W.

Lees meer

De constructie van de wieken van korenmolen De Vier Winden in Monster moet mogelijk vervangen worden, omdat deze verouderd is. Dat is gebleken bij een inspectie. Daarom is de molen uit voorzorg stilgezet.

Lees meer

Een aantal zandhopen in Hoek van Holland kleurt sinds kort groen. Het spul moet verstuiving van zand voorkomen. Je vindt de groene bergen aan de Strandweg, waar gewerkt wordt aan het verlengen van het metrospoor. De groene substantie heet hydromulch.

Lees meer

Het Kloosterslop in De Lier krijgt een nieuwe inrichting, zo heeft het college van burgemeester en wethouders van Westland donderdag laten weten. Verder worden er in overleg met omwonenden tijdelijke maatregelen genomen ter voorkoming van overlast.

Lees meer

Hoe beleefde Westland de vijf oorlogsjaren? Dat kun je vanaf zaterdag lezen in het nieuwe boek Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 - 1945. Aanvankelijk zou het boek worden gepresenteerd in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk, maar de coronacrisis maakte dat onmogelijk.

Lees meer

Het was weer levendig op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk woensdag. Nu de trainingen voor de jeugd mogen worden hervat, stonden de jongens en meiden van de verschillende verenigingen eindelijk weer op de velden. Maar alles gebeurde wel volgens strenge richtlijnen.

Lees meer

De traditionele Dodenherdenking in Maassluis is maandagavond live te volgen via een livestream. Vanwege de coronamaatregelen mogen er dit jaar geen toeschouwers bij zijn. Alleen burgemeester Edo Haan, wethouder Corine Bronsveld en een trompettist zijn aanwezig.

Lees meer

De raadsfractie van Westland Verstandig vraagt het college van burgemeester en wethouders van Westland om actie te ondernemen tegen rupsnesten in het duingebied bij Ter Heijde.

Lees meer

De werkzaamheden voor het verstevigen van de kademuur aan de Goudsteen in Maassluis zijn afgerond. De kademuur is opgehoogd en verstevigd en de aangrenzende bestrating is opnieuw aangelegd zodat het één geheel vormt met het naastgelegen Marelplein.

Na een lange voorbereidingstijd begonnen de werkzaamheden ruim drie maanden geleden. De werklui zijn zorgvuldig te werk gegaan om scheuren in…

Lees meer

Recreatieparken, campings en strandhuisjes in Hoek van Holland mogen vanaf deze woensdag gedeeltelijk weer open. Dat heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond bepaald. Recreatief verblijf was sinds eind maart verboden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees meer