Archief
PR

PR

Duofietsen voor bewoners Westlandse verpleeghuizen

De bewoners van drie verpleeghuizen in Westland kunnen sinds vrijdag beschikken over speciale duofietsen. Zo blijven zij ook op hun oude dag lekker in beweging.

De fietsen zijn gekocht met de opbrengst van de Oranjesluistocht in oktober. Die tocht stond in het teken van 'Fietsen voor fietsen' en bracht een recordbedrag van 43.505 euro op. Het gaat om twee duofietsen en één rolstoelfiets. Ze zijn vrijdag geschonken aan de locaties Hooge Tuinen (Naaldwijk), De Kreek en Sonnevanck (beide in 's-Gravenzande) van zorgorganisatie Pieter van Foreest.

Een duofiets is een tweepersoons (elektrische) driewielfiets waarbij je gezellig naast elkaar fietst. Eén persoon heeft de controle over de remmen en het stuur, zodat de ander zich daar niet druk over hoeft te maken. Opstappen is eenvoudig, ook voor ouderen. Je hoeft nergens overheen te stappen en als de fiets stil staat blijf je altijd stabiel zitten.

Gelukkig was het vrijdagmiddag droog, zodat de bewoners er na een korte instructie direct mee op pad konden gaan. Zij hebben elk de fiets naar hun eigen locatie gebracht.

Met de opbrengst van de Oranjesluistocht van 2023 is ook een donatie gedaan voor een vierde fiets, die bestemd zal zijn voor de De Terwebloem in Poeldijk.