Archief
Signbiblio

Signbiblio

Hoekse dorpsraad niet blij met vuurwerkshow op strand

Verschillende leden van de dorpsraad van Hoek van Holland waren gisteravond 'not amused' dat er tijdens de komende jaarwisseling weer een grote vuurwerkshow wordt gehouden op het strand.

Die vuurwerkshow werd in 2019 voor het eerst gehouden. Door de coronapandemie ging het evenement de afgelopen twee jaar niet door.

"Er wordt steeds geklaagd over vervuiling en de stikstofproblemen, waardoor allerlei projecten in Hoek van Holland niet van de grond komen. Maar dan wordt er op 31 december wel een vuurwerkevenement opgetuigd", zei Peter Stok (Lokaal Hoek van Holland).

Daarbij komt dat er in de hele gemeente Rotterdam een afsteekverbod voor vuurwerk is. Een afsteekverbod dat volgens verschillende dorpsraadleden totaal niet wordt gehandhaafd. Vorig jaar gold er ook een afsteekverbod, maar volgens Tessa Sterrenberg (Lokaal Hoek van Holland) werd er zelfs meer vuurwerk dan voorheen afgestoken. Ze vindt dat als de gemeente besluit een verbod in te stellen, die dat ook moet handhaven. Ze pleitte ervoor dat bewoners alle overtredingen melden op de app van de gemeente MeldR, zodat de dorpsraad voor volgend jaar argumenten heeft om het college van Rotterdam aan te spreken.

Volgens Anneke van der Meijs (VVD) is het nu te laat om aan de gemeenteraad te vragen het evenement af te blazen. Horecaondernemers op het strand hebben er nu al rekening mee gehouden.