Archief

Handjevol bewoners op informatiebijeenkomst Lemairepark

Ook al leken er aardig wat Hoekenezen op de informatiebijeenkomst over het Lemairepark af te zijn gekomen, het waren voornamelijk vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam, Woningbouwvereniging Hoek van Holland en Humanitas.

Bewonersbijeenkomsten moeten de participatie van bewoners van Hoek van Holland bij belangrijke beslissingen bevorderen. Dat dit maar moeizaam verloopt, bleek onlangs bij de verkeersmaatregelen die werden genomen bij de route langs de Nieuwe Waterweg op de Koningin Emmaboulevard, waarbij buurtbewoners niet wisten dat de Cruquiusweg werd afgesloten. De projectmanager van dat project ging er vanuit dat deze tijdens een bewonersbijeenkomst een representatieve groep buurtbewoners had gesproken.

Voor de bijeenkomst over het Lemairepark werd op verschillende tafels steeds een ander thema onder de aandacht gebracht. Thema's waar projectmanager Peter Oosterloo graag de mening van bewoners over wilde weten waren: duurzaamheid, infrastructuur en wonen en zorg. Op andere tafels inventariseerden vertegenwoordigers van Woningbouwvereniging Hoek van Holland en Humanitas vragen van de bezoekers.
Projectmanager Oosterloo beloofde de inventarisatie van de reacties van de bewoners over twee weken te publiceren op de website van de gemeente Rotterdam.