Archief
Peter van Geest

Peter van Geest

Drogisterij Van Geest gaat dicht

Peter en Machteld van Geest sluiten op 1 mei hun drogisterij aan de Hoofdstraat in De Lier. Er is geen familie die de zaak wil voortzetten en het stel wil nog andere dingen ondernemen.

Het familiebedrijf begon rond 1900 als kleine kruidenierswinkel. In die tijd droegen klanten nog hoeden en kwamen soms zelfs met paard en wagen naar de winkel. In 1985 namen Peter en Machteld van Geest de zaak over, toen zat de drogisterij nog aan de overkant van het huidige onderkomen. In 1992 zijn ze naar Hoofdstraat 72 gegaan, waar de winkel nog steeds zit.

"Met pijn in ons hart sluiten we op 1 mei 2022 toch de deuren", laat het stel weten. "We bedanken alle generaties Lierenaren die vaak jarenlang klant waren en waaraan wij warme herinneringen bewaren! Onze dank gaat ook uit naar alle collega’s die deel uitmaakten van ons team en er samen met ons een succes van gemaakt hebben."

Er wordt al drie jaar naar opvolging gezocht, maar dat heeft nog geen succes gehad. Wie nog cadeaubonnen van de DA-drogist in huis heeft, kan deze tot 1 mei inleveren. Als hobby heeft Peter het restaureren van oude Citroëns. Daar wil hij zijn werk van maken. "Ik word dit jaar 60. Als ik het nu niet doe, lukt het misschien nooit meer", zei hij bij Linda in de WOS Ochtendshow.

Peter van Geest reageert in de WOS Ochtendshow:

Peter van Geest