Archief
WOS

WOS

Ellie Lust vertelt over haar werk bij de politie: 'het is het mooiste vak van de wereld'

Wat wil je later worden als je groot bent? Brandweerman? Dokter? Of...politieagent.

Iemand die daar alles over kan vertellen is Ellie Lust. In de bibliotheek in 's-Gravenzande gaf zij vandaag een college aan een groep nieuwsgierige kinderen.

"Ik ga vertellen over het vak politieagent. Dat heb ik 31 jaar in Amsterdam mogen doen, dus ik denk dat ik wel een paar verhalen te delen heb", vertelt Lust. "Het voelt niet per se als mijn taak om kinderen naar de politie te halen, maar ik vind het wel het mooiste vak van de wereld. Ik heb het altijd met zoveel liefde en plezier gedaan. Ik vind het heel leuk om met kinderen daarover in gesprek te gaan."

Bibliotheek Westland organiseert maandelijks, in samenwerking met Stichting iQ+, kindercolleges voor kinderen vanaf 8 jaar. "We organiseren al een aantal jaar kindercolleges. Het is harstikke leuk en er komen ook steeds meer kinderen op af", legt Ghislaine Faase van bibliotheek Westland uit. "Dit jaar is het thema 'Werken als..'. We hebben al het onderwerp wetenschap gehad en 2 oktober is er een kindercollege over werken als archeoloog."