Archief
Archief WOS

Archief WOS

'Meldpunt behandelt klachten bewoners niet'

Een vieze sloot waarin dode vissen en eenden drijven grenst aan woningen in het wijkje Parckzight in Honselersdijk. Bewoners klagen erover bij het Meldpunt van de gemeente Westland, maar krijgen geen reactie, volgens Westland Verstandig.

Een aantal bewoners rond de Aristotelesstraat in het wijkje Parckzight in Honselersdijk zegt wel mooi in het groen te wonen, maar de sloot die aan een aantal huizen grenst, stinkt. Er drijft vuil, planten kunnen niet groeien en in de zomer drijven er dode vissen en eenden. Daarbij is er een platte brug die doorstroming van het water belemmert. Ook vinden de bewoners deze gevaarlijk, omdat maar 30 meter verderop een speeltuintje is. Zij vrezen voor ongelukken met kinderen. Bewoners deponeren hun klachten bij het Meldpunt van de gemeente, maar krijgen geen inhoudelijke reactie.

De fractie van Westland Verstandig heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over het uitblijven van een reactie van het Meldpunt. De partij vraagt of er een boogbrug in plaats van een platte brug kan komen. Dat zou niet alleen veiliger zijn, maar ook beter voor de doorstroming van het water. Ook vraag de fractie of er een gesprek kan komen tussen de bewoners en de wethouder. De gemeente heeft zes weken de tijd om te reageren.