Archief
WOS

WOS

Drie messen en prikstok gevonden bij preventieve fouilleeracties in Maassluis

De politie heeft in Maassluis tot nu toe twee maal preventief gefouilleerd. Bij die acties zijn drie messen en een prikstok aangetroffen.

Dat heeft de gemeente Maassluis desgevraagd laten weten aan de WOS. Het gaat om acties bij station Maassluis centrum begin deze maand en bij Maassluis West eind vorige maand. De gemeente kon niet zeggen hoe oud de 'wapenbezitters' waren. Wel bevestigt dit volgens burgemeester Edo Haan dat het preventief fouilleren werkt en dat het bijdraagt aan de veiligheid van de stad.

De burgemeester verklaarde eerder al dat er in de regio Rotterdam een toename te zien is van incidenten waarbij sprake is van (al dan niet mondeling) dreigen met wapens, met name messen. "Sinds de opening van de Hoekse Lijn weten reizigers Maassluis makkelijker te vinden en neemt hierdoor ook de kans toe op meer potentiële slachtoffers en daders in Maassluis."

Toestemming
De politie mag sinds september preventief fouilleren rond de metrostations van Maassluis. In maart loopt die bevoegdheid weer af. Het Openbaar Ministerie heeft toestemming moeten geven voor deze methode, die wapenbezit moet helpen terugdringen. Ook andere gemeentes langs de Hoekse Lijn doen mee aan het preventief fouilleren.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis