Archief
Archief WOS

'Westland moet regie nemen in ontwikkeling Greenport Horti Campus'

Het college van B en W van Westland wil de regie gaan nemen in de ontwikkeling van de Greenport Horti Campus.

Op het terrein aan de Middel Broekweg tegenover bloemenveiling Royal Flora Holland staat tot dusver alleen het World Horti Center. Maar dat complex bestrijkt slechts één van vier zogeheten bloembladen van Greenport Horti Campus (GHC).

Naar de indruk van burgemeester Bouke Arends zijn er bij de GHC "te veel partijen met te veel belangen betrokken". Verder constateert hij dat de ontwikkelingen in concurrerende regio's als Venlo en Bleiswijk wél doorgaan. Hij ziet dat met lede ogen aan, omdat in Westland "de tuinbouw in ons DNA zit". Om te voorkomen, dat iedereen hier naar elkaar blijft kijken, wil het college van B en W een bedrag van 1 miljoen euro uittrekken voor onderzoek naar de beste toekomstmogelijkheden van de GHC.

Tal van ideeën
Er zijn al langer allerlei ideeën voor de verdere invulling van deze ruime locatie. Er wordt daarbij onder meer gedacht aan een knooppunt voor het openbaar vervoer (onder meer met een light-railverbinding), hbo- en mogelijk zelfs wetenschappelijk onderwijs, en woningbouw. Gezien de ligging zouden hier woontorens zeer wel denkbaar kunnen zijn, filosofeert wethouder Ben van der Stee.

Burgemeester Arends en wethouder Albert Abee hebben onlangs gesprekken gevoerd met grondeigenaar Royal Flora Holland. Daaruit is "een gedeeld beeld ontstaan over de behoefte aan meer voortgang bij de campusontwikkeling". Verder wordt gesteld: "Royal FloraHolland heeft in deze gesprekken ook de mogelijkheid van een toekomstige ontwikkeling van het veilingterrein naar voren gebracht. Dat biedt mogelijkheden voor de Westlandse economie én samenleving."

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland