Archief

Touringcarbedrijven willen, ondanks corona-regels, 30 mensen vervoeren

Touringcarbedrijven gaan 30 mensen per bus vervoeren, ondanks dat dit tegen de corona-richtlijnen ingaat.

Dit bevestigt een woordvoerder van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) naar aanleiding van berichtgeving van Hart van Nederland. De branche wil dezelfde richtlijnen hanteren die binnen het openbaar vervoer en in vliegtuigen gelden. Touringcarbedrijven moeten de 1,5 meter-regel aanhouden en in veel gevallen kunnen bedrijven dan eigenlijk niet meer dan 13 passagiers vervoeren.

Touringscars worden ook ingezet als vervanging voor het openbaar vervoer, en dan gelden er andere regels en mag 30 man wel. Dat schopt tegen het zere been van Tamara van Gelderen, werkzaam bij JoJo Tours in Maasdijk. "De wereld op z'n kop", vertelt Van Gelderen. "Het is ontzettend krom." Het vervoersbedrijf laat weten dat ook zij groepen van 30 mensen gaan vervoeren, mocht daar vraag naar zijn.

Ook Nooteboom Tours uit Maassluis sluit zich aan bij deze landelijke actie. Zij gaan per direct groepen tot maximaal 30 personen vervoeren en vanaf juli rijden er weer volle bussen. Het touringcarbedrijf riskeert hiermee een boete, maar dat weerhoudt ze niet. "Nee, we zijn er niet erg bang voor en wanneer we beboet worden dan gaan we graag de discussie aan over de ongelijkheid ten opzichte van de regels in de luchtvaart en het openbaar vervoer. Want die zijn veel soepeler en bieden meer mogelijkheden", laat eigenaar Roel Nooteboom weten. Het vervoersbedrijf heeft nog wel extra maatregelen genomen door schermen in de bussen te hangen waardoor passagiers en chauffeur extra beschermd worden.