Archief

Wethouder: Blijf slechte fietspaden melden

De Maassluise wethouder Fred Voskamp roept inwoners op om hobbelige fietspaden en losliggende tegels te blijven melden bij de gemeente. Alleen dan kan de gemeente actie ondernemen.

Inwoner Mario Hendriks luidde deze week de noodklok over slechte fietspaden in de stad. Het pad langs de Westlandseweg noemt ie simpelweg gevaarlijk. "Ik heb al honderd keer gebeld en geappt maar ze doen er niks aan", zei Hendriks eerder deze week. Onlangs nog ging hij onderuit met zijn elektrische fiets.

Nadat hij de publiciteit zocht, meldde ook de Maassluise afdeling van de Fietsersbond zich. Voorzitter Aad van Leeuwen: "Het verbaast mij niets dat er slachtoffers vallen, de fietspaden zijn al heel lang een probleem in Maassluis." Volgens hem weigert het stadsbestuur prioriteit te geven aan het fietsbeleid.

Aad van Leeuwen van de Fietsersbond over fietspaden in Maassluis:

Wethouder Fred Voskamp is het daar niet helemaal mee eens. Volgens hem werkt de stad mee aan een zogenoemde metropolitane fietsroute. "Die route loopt van Westland naar Rotterdam, de Westlandseweg is daar onderdeel van", aldus de wethouder. Dergelijke fietsroutes zijn breed en geasfalteerd. "We zijn nu bezig met besluitvorming. Op een aantal plekken in de stad zijn daarom aanpassingen nodig", vertelt Voskamp. De bestuurder geeft er meteen bij aan, dat het probleem niet morgen is opgelost.

"De problemen zijn niet morgen opgelost."

• Wethouder Fred Voskamp over de staat van fietspaden in Maassluis

Ondertussen verzoekt hij Maassluizers meldingen van hobbels, gaten en losliggende tegels te melden. Dat kan online.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis