Archief
Google Streetview

Google Streetview

Provincie wacht op materialen voor reparatie Kandelaarbrug

De Kandelaarbrug bij buurtschap De Zweth in Schipluiden blijft voorlopig buiten gebruik voor fietsverkeer, ook nu de reparatie nog even op zich laat wachten.

De provincie Zuid-Holland meldde onlangs dat de fietsbrug waarschijnlijk tot eind juni dicht is voor reparatie. Eerder deze maand raakte de constructie fors beschadigd, nadat er een vrachtwagen overheen reed. Het viel meerdere bezoekers van WOS.nl echter op dat de brug momenteel wel open staat, maar dat er niet wordt gewerkt.

Volgens een woordvoerder van de provincie komt dit doordat de benodigde materialen er nog niet zijn. Die zijn al wel besteld, maar moeten bij de fabrikant (op maat) worden gemaakt.

Naast de levering van de materialen wacht de provincie ook nog op toestemming van de gemeente Rotterdam om twee kraanmachines op de oever neer te zetten. Deze zijn nodig om het werk uit te voeren. Als de toestemming er is en de materialen aanwezig zijn, kan het werk binnen enkele dagen klaar zijn. Mogelijk nog ruim voor eind juni.
Mocht de gemeente niet akkoord gaat, dan moet het werk vanaf het water worden uitgevoerd. Dit heeft volgens de provincie geen gevolgen voor de planning.

Diverse fietsers vragen zich inmiddels af waarom zij in de tussentijd geen gebruik kunnen maken van de brug. De woordvoerder begrijpt hun vraag, "want ze moeten nu een heel groot stuk omrijden", maar kan momenteel niets voor ze doen. "De brug is zo ontzet, dat het op het moment dat we 'm zouden sluiten het nog maar de vraag is of we 'm ook weer open kunnen krijgen. Maar we doen er alles aan om het zo snel mogelijk rond te krijgen."

In de tussentijd blijft de fietsbrug dus open staan, zodat scheepvaartverkeer er gewoon onderdoor kan. Fietsers wordt aangeraden gebruik te maken van de de Doenbrug in Overschie of de Kruithuisbrug in Delft.