Archief

126 Maassluise ondernemers doen beroep op voorschot

Werkbedrijf Stroomopwaarts heeft in de afgelopen weken 126 aanvragen gekregen van zelfstandig ondernemers uit Maassluis die door de huidige coronacrisis in de financiële problemen komen of dreigen te komen. Dat laat een woordvoerster desgevraagd weten aan de WOS. Aan een aantal van hen is inmiddels ook al geld uitgekeerd.

Stroomopwaarts behandelt sinds vorige week donderdag de aanvragen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Aanvankelijk hield het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam zich hiermee bezig, maar dat bleek lopende aanvragen uit de Waterweggemeenten nog niet te hebben verwerkt. Aan Stroomopwaarts dus de taak om de achterstanden in te lopen.

Het bedrijf heeft zich in de afgelopen week voornamelijk gericht op ondernemers met 'broodnood'. "Deze geven we voorrang bij de afhandeling", aldus de woordvoerster. "Vanaf volgende week gaan we ook de overige aanvragen behandelen."

Westland

In Westland waren begin deze week 1.300 aanvragen binnen van ondernemers. Daarvan zijn er tot dusver 140 daadwerkelijk uitgekeerd. "Vorige week is ook gestart met voorlopig beschikken op de aanvragen. Daarvan zijn er nu enkele tientallen afgegeven. Dat loopt nog niet zo snel, omdat blijkt dat heel veel aanvragen onvolledig worden ingevuld", aldus een woordvoerder.

Midden-Delfland

De aanvragen van ondernemers in de gemeente Midden-Delfland lopen nog wel via het RBZ in Rotterdam. Eind vorige week waren er vier aanvragen binnen, die allemaal ook zijn uitgekeerd. Een voorlichtster van de gemeente zegt daarover: "Wij verwachten wel dat er nog meer aanvragen binnen zullen komen de komende dagen. RBZ is namelijk nog druk bezig met het verwerken van aanvragen die de afgelopen tijd zijn binnengekomen."