Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westlanders telefonisch opgelicht door nepbankmedewerkers

Twee Westlanders zijn in de afgelopen weken opgelicht door mensen die zich voordeden als medewerker van hun bank. De oplichters belden de slachtoffers op en vroegen hen vervolgens om geld over te maken naar een andere rekening. Door middel van een technisch trucje werd het Beller-ID (de naam en het nummer dat op het scherm verschijnt) vervalst, waardoor het leek alsof het daadwerkelijk om een bankmedewerker ging.

In beide zaken werd aan het slachtoffer verteld dat er verdachte transacties waren gezien op hun rekeningen en dat hun geld mogelijk niet veilig was. De slachtoffers moesten daarom hun geld overmaken naar andere rekeningen. Ze zouden vervolgens teruggebeld worden met verdere instructies. Deze instructies kwamen echter niet en het geld was verdwenen.

De politie benadrukt dat een bank nooit telefonisch contact opneemt om geld over te maken. Mensen die slachtoffer zijn geworden, wordt gevraagd om de politie te bellen op 0900-8844. Wie al geld heeft overgemaakt, moet daarnaast contact opnemen met zijn of haar bank.

Categorieen:
112