Archief
WOS

WOS

GBW: Meer woonunits aan Boomaweg dan gemeld

De plannen om aan de Boomaweg in Monster arbeidsmigranten te huisvesten, zijn volgens GemeenteBelang Westland grootschaliger dan eerder deze maand werd bericht. De fractie zegt inzage in het plan te hebben en "met schrik" te hebben vastgesteld dat het in plaats van 50 om 92 woonunits gaat, waarin circa 180 arbeidsmigranten

moeten worden gehuisvest.

Begin oktober maakte de gemeente bekend twee vergunningsaanvragen te hebben ontvangen om aan de Boomaweg in Monster en de Vredebestlaan in Poeldijk tijdelijke woonunits te plaatsen. Volgens een woordvoerder zou het gaan om vijftig units voor honderd arbeidsmigranten op beide locaties.

GBW wil nu van het college weten waarom niet de juiste informatie aan de lokale media is verstrekt en waarom niets is gedaan om de fout te herstellen. De fractie stelt ook dat de direct omwonenden niet zijn geïnformeerd over de plannen en wil weten of die nog een rol kunnen spelen bij de beslissing over de vergunningaanvraag. Formeel kunnen belanghebbenden pas bezwaar maken als er een beslissing is genomen.