Archief

Raadsleden Midden-Delfland fleuren centrum Den Hoorn op

Raadsleden van de coalitiepartijen van de gemeente Midden-Delfland hebben een stuk bouwgrond in het centrum van Den Hoorn, tussen de Dijkshoornseweg en de Looksingel, een landelijke uitstraling gegeven. Ze hebben er een mengsel van wilde bloemen ingezaaid. Ook hebben ze de bouwhekken vervangen door houten 'boerenhekken'.

Op deze manier willen de raadsleden de leefbaarheid rond deze locatie vergroten. Tegelijkertijd geven ze het centrum van Den Hoorn op die manier een beetje extra kleur, zo laten ze weten op de website van de gemeente.

Op het bewuste terrein moeten, als het aan de gemeente ligt, een Jumbo-supermarkt en woningen komen. Dat plan zorgde echter voor problemen, onder andere omdat het de erfdienstbaarheden van de Plus-supermarkt doorkruist.

Sindsdien zijn er omtrent de bestemming van het gebied al meerdere juridische procedures geweest bij de rechtbank en de Raad van State. De hoogste bestuursrechter veegde de bezwaren tegen het bestemmingsplan van tafel, maar gaf wel opdracht om het exploitatieplan te verbeteren.

De tegenstanders van de bouwplannen kondigden vervolgens aan bezwaar te zullen maken tegen een nieuwe bouwvergunning. Ook wezen zij op het feit dat de projectontwikkelaar toestemming moet krijgen van het hoogheemraadschap om de plannen op die locatie te kunnen realiseren. De onenigheid rond een nieuwe invulling van dit gebied duurt daarmee nog altijd voort.