Archief
Google Earth

Google Earth

Fracties op de bres voor Westbeach

Zeker twee fracties uit de Westlandse gemeenteraad trekken zich het lot aan van Westbeach, een sport- en recreatiebedrijf op het strand bij Monster-Noord. Westbeach wil al langere tijd een horecavergunning hebben, maar voelt zich de dupe van besluiteloosheid in de politiek ten aanzien van de Kustvisie. Het opleggen van een dwangsom door de gemeente heeft de zaak op scherp gezet.

De partijen D66 en VVD hebben afzonderlijk vragen ingediend bij het college van B en W. Beide fracties brengen in herinnering, dat er in het concept van de Kustvisie al van is uitgegaan dat Westbeach zou moeten worden toegelaten als volwaardig strandpaviljoen. Doordat de gemeenteraad in februari vorig jaar geen knoop heeft doorgehakt, laat de uitwerking van de Kustvisie nog steeds op zich wachten.

Handhavend optreden

De gemeente zag zich onlangs, mede door publiciteit over illegale horeca-activiteiten door 'surfclubs' langs de Zuid-Hollandse kust, genoodzaakt om handhavend op te treden tegen Westbeach. "Echter het ambtelijk apparaat achter de kustvisie geeft te kennen dat de horecavergunning niet langer geweigerd kan worden", aldus D66. "De ondernemer probeert al geruime tijd om een afspraak met de wethouder te maken, maar die houdt de boot af", stelt de fractie.



De VVD merkt op: "Nu de kustvisie niet is aangenomen, maar ondernemingen wél doordraaien is er een rare situatie ontstaan. Door het voorafgaande proces zijn immers allerlei verwachtingen gewekt en dreigt de ondernemer de dupe te worden van het vacuüm in de besluitvorming".

De liberalen dienden vrijdag schriftelijke vragen in, waarbij het college normaliter binnen vier weken met antwoorden moet komen. D66 heeft al eerder 'rondvragen' ingediend en deze staan komende woensdagavond op de agenda van een raadscommissievergadering.

Spanningen tussen buren

Intussen hebben onlangs op Facebook felle woordenwisselingen plaats gehad tussen mensen die zich verwant voelen met Westbeach en mensen die het juist opnemen voor buurman The Coast. Kernpunten in de discussie waren de (nog) illegale horeca-activiteiten van Westbeach en anderzijds de gedragingen van de uitbater van The Coast.

Westbeach voelt zich de dupe van het uitblijven van de uitwerking van de Kustvisie. De uitbater van The Coast voelt zich benadeeld doordat er zonder vergunning horeca-activiteiten plaatsvinden.

Categorieen:
Monster Westland Politiek